CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, June 20, 2009

HARI BAPA

Hari Bapa jatuh pada 21 Jun 2009 hari ni le tu. So pertama sekali ingin kuucapkan SELAMAT HARI BAPA kepada ayah tercinta....HJ. MOHD BUKHORI HJ. AHMAD. Ayahku baru 3 tahun lepas pencen dan sekrg ni tugas rasminya jadi driver (ayah yg ckp seniri tau...) amiks n hantar kakak n abg balik dari tadika/sekolah.

Kalo kwn2 nak tau...ayahku la yang mandikan ketiga2 anakku semasa aku dlm pantang. Ibuku tak berapa terror sgt nak mandikan baby baru lahir ni.....jadi dah menjadi rutin harian ayahku...mandikan anakku setiap hari....sampai la hari yg ke 45. Tima kacih byk2 ayah atas segala pengorbananmu membesarkan aku, menyekolahkan aku sehingga aku berada ditahap yg sekrg. Tak terbalas segala pengorbananmu itu.

Secondly ku tujukan ucapan ini khas utk my hubby MR. HUSAINI HUSAIN, terima kasih byk2 atas segala kasih sayang dan kerana menerima diriku ini seadanya. Terima kasih kerana sanggup memasak utkku masa aku dlm pantang, sanggup cuti bersama2 dgnku bila anak2 tak sihat, sanggup menjaga dan bercuti selama 2 minggu bila aku kena demam campak...cukup le tu ekk pujian..kan kembang lak bila dia baca n3 ni nanti.
Ami ada soh aku belikan hadiah pen utk abahnya....errmmm tapi aku rasa nak belanja diaorg makan dah la kot...kebetulan Mr. Hus outstation dari hari Rabu minggu lepas sampai le hari ni...mlm ni baru balik...aku belanja mkn cukup le kot ekkk....
Gambar ni diambil masa raya tahun 2008...time ni Mr. Hus kurang sihat....sbb tu nampak kurus sangat...sekrg dia dah terlebih sihat laks...tapi malu nak bergambar

Akhir sekali ucapan ini ditujukan buat adik tersayang MOHD ANAS SAZALI HJ. MOHD BUKHORI...semoga menjadi daddy yang baik n bertanggungjawab kepada MOHD AQIF. Tak sabar nak tunggu diaorg nak balik pada 24 Jun nanti...tak sabar nak tgk adik Aqif.

8 comments:

LiNda said...

Yup ! Keluargalah selayaknya yang berhak menerima ucapan dan anugerah ini .

hehehe... org lelaki nie kalu di beri tugas, depa lebih terror tau dari kita owg pompuan .

yatie chomeyl said...

bestnya ayah akak..siap mandikan baby... bukan semua org laki tau handle baby..untungya akak

Hot Mummy said...

wah...mamasyaza bertuah dpt ayah yang pandai mandikan baby..mmg susah nk jumpe lelaki seperti ini..mcm husband as nk suh dia mandikan batrisha masa kecik dulu dia kata takutlah...lom try dh ckp takut.

MAMASYAZA said...

to linda/yatie chomeyl/hot mummy...alhamdullillah...ayahku mmg dia yg kelam kabut kalo daku dlm pantang...sama cam my hubby...boleh mandikan baby

Yati said...

Sungguh beruntung ada bapa yang boleh mandikan baby setiap hari sampai habis pantang. Yati plak mandikan baby sendiri dalam pantang. Sobs... sobs.. takpe, terima seadanya.

kakyong said...

su,

kakyong walaupun tak berapa dgn rapat dgn ayahnde tp masa dlm pantang fikri & anis, 2 minggu pertama memang ayahnde yg dtg tolong mandikan cucu2 nya pagi2...

tu yg buat hati kakyong sejuk sket.. at least ada lah juga kenangan yg boleh dikenang.. lupa nak tulis dlm entri hari tu.... :)

MAMASYAZA said...

to kak yong - setiap yg buruk tu ada baiknya...kitakan manusia biasa..nobody perfectkan...terimalah seadanya...kira ada la jugakkan kenangan manis ngan ayahnde..walopun sikit..betul tak..

armouris said...

info tentang demam campak kat sini - Demam Campak Berjangkit

Post a Comment