CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, June 1, 2009

AKU N MR. BISUL

Sakit jiwa aku dibuatnya...merana seluruh badan. Mana taknya...semenjak aku kena demam campak bulan Februari yang lalu (semuanya kena demam campak kecuali Mr. Hus)...tetiba sekrg ni badan aku asyik dinaiki Mr. Bisul ja.....tak salah aku bulan April ja dah 2 kali aku kena bisul kat lengan...sakitnyerrrr bukan main lagik...berdenyut2. Baru 2 minggu lepas aku jadik bisul kat tepi mata...nak drive pun susah..ngan mata bengkak sebelah....aku g klinik amiks ubat. Mr. Dr. bagi antibiotik n ubat tahan sakit...settle satu bab.
Sekarang ni yang paling aku tak tahan dan yg menyebabkan jiwa aku bertambah2lah sakitnyerrr...si Mr. Bisul tu dah naik kat montot...adushhhhh....siksanya jiwa dan raga...nak duduk susah..nak bangun pun susah...nak drive pun susah....nak buat keja kat ofis pun susah...semuanya susahlah kiranya....menyenget2 aku berjln...kwn2 kat ofis asyik ketawakan aku ja....kelakar la konon tgk aku jln camtu....bila la Mr. Bisul ni nak pecah......??

Ami lak bukan main lagi menyakat aku...tu la mama...mama asyik dok atas bantal kot....penah dengar tak kata org2 tua dolu2....kalo kita slalu duduk atas bantal..... Mr. Bisul mudah menyinggah di montot....iye le tu...tak dak keja aihhhh aku nak dok atas bantal.....

Apa yang aku tahu sekarang ni...montot aku sakit dihinggap Mr. Bisul....sakit bukan main lagik...berdenyut2...tolongggggggg........huuuuuuuuwaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!

10 comments:

U-jin said...

adoi2 en bisul kat montot eh...adoi..selalu dok kat bantal ker...moga cepat2 baik

Atie said...

hui pandai gak mr bisul ni cari tempat yg strategik..:) sabar ksuzi moga cepat sembuh..

Yati said...

Cian dia. Sabor ye!

LiNda said...

owh.. memang menyakitkan ! . Bila datang denyut2 dia, memang takleh tido 3 hari 3 malam.

btw - salam ziarah

MAMASYAZA said...

to linda...mmg..sakit berdenyut2 tu la yg paling tak tahan....time sakit2 cam ni le ada ja xcident yg berlaku...waktu cam ni le sang montot ni nak terlanggar almari la...mcm2 jadinye

♥♥syahadah♥♥ said...

mmg sakit bisul ni..dulu saya penah kena pelentong..bisul besar2 satu bdn..demam lagik..seksa..harap cepat sembuh..pantang okehhh

armouris said...

info tentang demam campak kat sini - Demam Campak Berjangkit

kakyong said...

heheheh.. tumpang gelak.. lucu plak..
sian lah bila ibu2 kena bisul ni... adoi... sengsara jap hidup.. sabor la mamasyaza.. sakit ni penghapus dosa2 kecil.. kdg2 okay gak merasa sakit ni, so bila anak2 sakit @ kena bisul, kita tahu lah camner rasanya kan...

masa kecik2 dulu, org tua soh boh taik idung tempat kena bisul tu, konon2 supaya cepat dia masak.. tak masuk akal jer kan.. kalo spau kapur makan tu, rasa2nya ade gak menasabah nyer...

MAMASYAZA said...

to kak yong....tu la kwn2 kat ofis kasi petua...soh campur madu n kapur...sapu keliling bisol tu...supaya cepat masak n cepat pecah...hehehe...sabo jelah

Yan said...

camne leh kene bisul ni sebenarnye???

Post a Comment